Ontwerp - Interieuradvies - Styling - Realisatie


Complete verbouwing landhuis Veldhoven 


Omdat de man des huizes de verbouwing van hun nieuwe woning zelf begeleidde, vroeg de vrouw of ik haar wilde helpen wat betreft de aankleding en kleurenpalet van het interieur. Ze had er enorm veel zin in, maar was een beetje terughoudend wat betreft de inrichting en kleurgebruik. Ik heb een indeling- en kleuradvies gegeven. Alle muren hebben een mooie warme lichte tint gekregen. De muur achter de tv kreeg een antracietkleur die helemaal doorgetrokken werd naar het eetgedeelte. De off-white en het antraciet komen terug in de hal met vide. De gehele bovenverdieping kreeg hetzelfde kleurenpalet als beneden, zodat het complete interieur samensmelt. 


Zakelijke opdracht - Project: Bedrijfsrestaurant "The Greenhouse" in Best


Ontwerp indeling en styling van een kas 480m²

Een bijzonder mooie opdracht was het ontwerpen van een bedrijfsrestaurant in Best. Duurzaamheid was hier een belangrijk issue.

EYGENSTIJL heeft het ontwerp mogen maken en de styling geheel verzorgd. Dit alles liep gesmeerd dankzij de fijne samenwerking met Kringloopwinkel "Het Goed".

Alles is op maat gemaakt. Oude kantinetafels werden voorzien van een 'nieuw' blad en de tafels, banken, statafels, barkrukken, kasten, plantenbakken en zelfs een podium zijn door ons ontworpen en door de timmerlieden van 'het Goed' uitgevoerd. Doordat EYGENSTIJL nauw betrokken bleef met de uitvoering is er een fijne band ontstaan tussen de bedrijven.

Door zo'n grote open ruimte toch gezellig te maken, creëerde ik verschillende hoekjes door hoge plantenbakken te plaatsen en zijn er twee relaxhoeken compleet met vintage leren chesterfields fauteuils. Rekening houdend met de akoestiek hebben we vintage kleden neergelegd en vier op maat gemaakte vakkenkasten geplaatst. Nadat ik alle items, die ik in de kast wilde plaatsen, verzameld had kon ik de kasten ontwerpen. Zo kreeg ieder item zijn op-maat-gemaakt vak. Ook zijn we het archief van het bedrijf ingedoken om prachtige oude zwartwit foto's uit te vergroten op doek.

Projecten


Elke opdracht is weer nieuw en uitdagend en het is iedere keer weer fantastisch om te zien hoe enthousiast de bewoners zijn met een interieur geheel in hun eigen stijl, waar zij zich op hun gemak en écht thuis kunnen voelen. Hieronder een aantal eindresultaten van mijn ontwerpen..


Vrijstaande woning in Oerle (Veldhoven)


Nadat er een aanbouw werd geplaatst aan de woning met daarin de woonkeuken, hielden de bewoners een ruimte over waar vroeger de keuken was. Een lastige ruimte om bij de woonkamer te betrekken. Eygenstijl werd ingeschakeld om een ontwerp te maken voor een creatieve oplossing om de ruimte bij het zitgedeelte te betrekken, zodat dit één geheel zou vormen. Eygenstijl bedacht een roomdivider te plaatsen zodat het zitgedeelte opties breder werd. Doordat de roomdivider de muur als het ware verlengt kan er een grotere bank staan. Twee hoge kasten brengen de woonkamer met de nieuwe zithoek samen tot één geheel. Van de nieuwe relaxplek wordt gretig gebruik gemaakt, want zeg nou zelf.. hier kun je toch heerlijk bijkomen met een goed boek of een drankje..

Geschakelde woning in Oerle (Veldhoven)


Een verbouwing, nieuwe vloer en een nieuwe keuken, stond op de planning, maar de bewoners konden wel wat hulp gebruiken van de (her-)inrichting van de woon- en eetkamer. Zij vroegen Eygenstijl om een ontwerp te maken voor de indeling, een kleuren- en materialenplan te bedenken, en een lichtplan met armaturenadvies. Samen met de opdrachtgevers zijn we gaan sparren over hoe en wat te doen met de doorgang van en naar de hal, want de doorgang was minimaal. Het ingenieuze idee om de doorgang te verbreden en hier twee taatsdeuren te plaatsen gaf de doorslag. Een prachtige doorkijk is het gevolg. De hal is qua kleur en stijl doorgetrokken en mag nu gezien worden 

Twee-onder-één-kap woning in Veldhoven


Nadat de bewoners een té grote bank hadden aangeschaft en vastliepen op een goede indeling van de woonkamer schakelden zij Eygenstijl in om een totaal ontwerp neer te leggen en hen zo op weg te helpen naar hun ideale interieur; warm, sfeervol en stijlvol. Ook de keuken en hal kregen een warme en moderne uitstraling, zodat alle ruimtes mooi in elkaar doorlopen qua stijl. Het complete interieur is aangepakt, alleen de vloer en de keuken zijn behouden. Prima uitgangspunten om mee verder te gaan. Een warme basiskleur op de muren en plafonds, behang met spannende structuren, een goed lichtplan met mooie armaturen, comfortabele zitmeubels, (op maat gemaakte) meubels en raambekleding. Tot slot heeft Eygenstijl persoonlijk geselecteerde woonaccessoires toegevoegd om karakter in het interieur aan te brengen. Missie geslaagd! Het interieur heeft een prachtige metamorfose ondergaan 

Woning met ruime uitbouw in Veldhoven


Eygenstijl werd door de bewoonster benaderd met de vraag een compleet interieuradvies te geven en mee te denken over de nieuwe keuken. Warme kleuren, spannende behangetjes in zowel de woon- als in de eetkamer en in de hal. Goede verlichting en meubels die volume geven aan het interieur. Ook de afstyling is verzorgt door Eygenstijl. Het complete interieur is aangepakt en een prachtige metamorfose en een warm familiehuis is het eindresultaat 

Bungalow in Veldhoven


Voor de tweede keer mocht Eygenstijl op dit adres meedenken over de inrichting. Dit keer mocht ik een plan bedenken voor de slaapkamer. De wens was een chique uitstraling a la hotel en een bureau/kaptafel was ook een vereiste. En Wauw!.. het eindresultaat mag er wezen! De fauteuiltjes met velvet stoffering, een prachtige sprei en kleurrijke kussentjes zorgen voor een warm rijke uitstraling. De verlichting laat het behang in warm roze met een spannende structuur mooi tot zijn recht komen. Alle wensen van de bewoners komen samen in deze slaapkamer. Slaap lekker..

Wonen in het bos - Bungalow in Knegsel


De bewoners benaderden mij met de vraag of ik hen kon helpen met een warm gezellig en met vooral respect voor de 'groene' ligging van de bungalow, een ontwerp te maken voor het interieur. Ik werd bij het eerste gesprek direct geïnspireerd door de bosrijke omgeving en door de liefde van de bewoners voor 'natuurlijk' wonen. Dus dat klikte direct! Naast de met Canadees hout beklede wanden en de roestkleurig metalen houtkachel, werden grote meubels geplaatst om de prachtige ruimte op te vullen. Waaronder rijk gestoffeerde eetkamerstoelen, een prachtige hoekbank en heerlijke relaxfauteuils met het zicht op de groene omgeving. Een prachtig eindresultaat! 

Vrijstaande woning in Veldhoven


Voor een gezin maakte ik een interieurontwerp dat eenheid en rust uitstraalt. Want niets zo fijn om na een dag hard werken thuis te komen en je helemaal op je gemak voelen. In het plan heb ik rekening gehouden met de bestaande en nieuwe meubels die een stoere en industriële stijl hebben. De gesloten haard biedt met de donkergrijze kader eromheen een prachtige doorkijk van de living naar de tv-kamer en andersom. Er is gebruik gemaakt van mooie natuurlijke en rijke materialen, zoals hout, staal, leer, glas en zachte en aaibare stoffen, hierdoor ontstaat er een warme huiselijke sfeer. EYGENSTIJL was vanaf het begin af aan betrokken bij de realisatie en ook de laatste puntjes op de i, de afstyling, is verzorgt door EYGENSTIJL. De bewoners voelen zich helemaal thuis en voor mij is het een weer een mooi project om met een fijn gevoel op terug te kijken

Bungalow in Veldhoven


Een echtpaar benaderde Eygenstijl en vroeg mij om een mooi ontwerp te maken voor hun nieuwe woning. De bestaande bungalow mocht een opfrisbeurt krijgen aan zowel de binnen- als aan de buitenkant. De grote en hoge woonkamer heeft een stijlvolle en warme sfeer gekregen door de muren van warme kleuren te voorzien. De basiskleur in warm naturel is doorgevoerd door het hele huis, waardoor de ruimtes mooi in elkaar overlopen. Eén muur heeft een taupe kleur gekregen om nog meer warmte te ervaren in de woonkamer. Het schilderij, achter de bank, is qua kleur het uitgangspunt geweest voor het totale kleurenplan


Vrijstaande woning Veldhoven


Voor de nieuwe bewoners van deze prachtige woning maakte ik een moodboard en sfeerimpressie die meteen een schot in de roos was. Bij binnenkomst en tijdens het kennismakingsgesprek met de opdrachtgevers, wist ik meteen dat een stijlvolle sfeer en hotel chique look hier past als een jas. Geïnspireerd door de hotellobby's creëerde ik in dit ontwerp een setting zoals je ziet in hotels en bij binnenkomst in grote herenhuizen. Een grote ronde tafel met een prachtige vaas staat te pronken in het midden van de woonkamer. De tuinkamer met een parketvloer en sfeervolle shutters is een heerlijke plek geworden om een krantje of een goed boek te lezen. Maar ook om samen de dag door te nemen met een glaasje wijn. Het plan is één op één uitgevoerd. Het eindresultaat is prachtig! 


Nieuwbouwwoning Strijp R in Eindhoven


Strijp R wordt gebouwd op historische grond waar nieuwbouw wordt gemixt met oude industriële panden die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Superleuk toen een jong stel mij benaderde om een ontwerp te maken voor hun nieuwbouwwoning op Strijp R. 

Na een fijn kennismakingsgesprek heb ik beide goed leren kennen en ben ik aan de slag gegaan met de informatie die ik verschafte wat betreft de nieuwe keuken en de praktische zaken en wensen van de bewoners. 

Bij het kleurenplan heb ik rekening gehouden met de kleuren die op voorhand gekozen of gewenst zijn, waaronder de kleurtonen van de vloer en keuken. 

Een mooie off-white basiskleur op de muren, een behang met grafische textuur en een verrassend behang in de woonkeuken die zorgt voor het wow!-effect. Ik ben er van overtuigd dat het complete interieur een heerlijke feeling krijgt


Tussenwoning Eindhoven

 

De bewoonster benaderde EYGENSTIJL en vertrouwde mij een restyling toe van de woonkamer. Omdat zij tien jaar in Curacao hebben gewoond en er mooie herinneringen aan deze tijd hebben, was het belangrijk dat dit terug zou komen in het interieur. Bijzondere objecten met een verhaal kregen een mooie plek in de nieuwe open kast. De woonkamer kreeg een frisse up-date. Door er grote items te plaatsen, zoals een drie-zits bank, een grote eettafel en een vakkenkast, oogt en voelt de kamer ruimer aan als voorheen. Missie geslaagd!